Robotic Proces Automation

Robotic Proces Automation

Robot’s bouwen op de werkvloer die automatisch repeterend werk uitvoeren. Dat kan met Robotic Proces Automation (RPA). Dit zin software programma’s die simple menselijke handelingen nadoen. Meerdere organisaties zetten deze robots in om hun kosten te verlagen en de kwaliteit te verhogen.

De robots worden ingezet voor in ondersteunende processen. Met RPA stroomlijn je processen snel, eenvoudig en met lage kosten. En zonder aanpassingen in je ICT-infrastructuur. . Je medewerkers krijgen daardoor meert tijd om écht waarde te creëren voor de klant.

De voordelen van RPA

  • Snel resultaat
  • Met bestaande ICT, geen grote aanpassingen nodig
  • Beperkte inzet, altijd een positieve business case
  • Verhoogde Agility of wendbaarheid
Toepassingen

Administratieve processen waarin diverse systemen simultaan worden geraadpleegd zijn altijd goede plekken om aan RPA te denken. Een goed voorbeeld is een verzekeringsmaatschappij waar nieuwe klanten zich aanmelden en welke moeten worden verwerkt. Er moeten hier diverse systemen worden geraadpleegd om te kunnen beoordelen of een nieuwe klant aan alle voorwaarden voldoet.

Ook een claimafdeling bij dezelfde verzekeraar heeft veel baat bij RPA. Bij ingediende claims wordt handmatig gecontroleerd of alle bijbehorende digitale documenten en formulieren volledig zijn ingevuld. Met RPA kan dit worden overgenomen en tegelijkertijd ook worden geprogrammeerd dat niet volledige claims worden geretourneerd.

Neem contact met ons op voor de implemantatie van robots op uw afdeling.