• Finance
  • Meer inzicht voor Mercedes Benz

Meer inzicht voor Mercedes Benz

Meer inzicht voor Mercedes Benz

Meer inzicht voor Mercedes Benz

We hebben een geweldige opdracht mogen uitvoeren bij Mercedes Benz. Bij de eerste kennismaking werd duidelijk dat er direct ondersteuning nodig was bij het maken van dagelijkst rapportages. Deze kracht hebben we kunnen leveren uit onze pool van Matrix Meesters.

Naast kennis van reporting en finance heeft Matrix Meesters praktijkervaring in het automatiseren van rapportage processen en het verbeteren van rapportage. Tijdens de werkzaamheden werden de knopen in de werkprocessen zichtbaar.

Voor het stroomlijnen van de processen bouwen wij met de middelen die beschikbaar zijn binnen de organisatie een passende oplossing. In dit geval was dat VBA MSACCESS MSSQL en Excel.

Het is ons gelukt om de volgende verbeteringen door te voeren

  • Verrijken van de sales- en finance rapportages
  • Automatiseren van het rapportage proces
  • Bouwen van een dashboard waarin alle vragen betreffende de verkoop van aftersales onderdelen achterhaalbaar is.

Mercedes is zeer teven met de oplossing en de agile werkwijze. Door kundige medewerkers op de afdeling te plaatsen wordt er agile werken mogelijk gemaakt en is het resultaat ook echt iets wat de organisatie kan gebruiken.

Het project zo is een groot succes dat wij zijn gevraag te ondersteunen bij de integratie van de rapportage processen van de Benelux.